17 Ekim 2007 Çarşamba

* SİYONİSTLERİN GÖZÜYLE FİLİSTİNLİLER



Böyledir; İsrail her zaman oynadığı oyunu oynar. Gazze sahilini topa tutar, masum insanları öldürür, bu hiç olmamış gibi yapar ve sonra ne zaman Filistinliler bir işgal askerini yakalar, İsrail,bu bir provokasyondur, numarası yapar ve herkesi öldürmeye, Gazze’den kalan ne varsa yıkmaya başlar.

1. “Bizim (Yahudiler) ile düşmanlarımız arasında büyük bir ayrılık vardır ki bu yalnızca güçte/iktidarda değildir. Bu erdemde, kültürde, hayatı kutsamada ve vicdanda olan bir ayrılıktır. Onlar burada bizim komşularımızdır ancak aradaki mesafe birkaç yüz gibi görünür, oradaki insanlar bizim kıtamıza, bizim dünyamıza ait değildir. Doğrusu onlar başka bir galaksiye aittirler. (İsrail Cumhurbaşkanı Moshe Katsav. The Jerusalem Post, 10 Mayıs 2001)

2. “Filistinliler timsahlar gibidir: Siz onlara çok et verdikçe onlar daha fazlasını isterler” (Ehud Barak, zamanın İsrail Başbakanı, 28 Ağustos 2000, Jerusalem Post’un 30 Ağustos 2000 tarihli baskısında yayımlandı)

3. “ [Filistinliler] iki ayakları üzerinde yürüyen hayvanlardır” (Menahim Begin, Knesset’teki konuşmasından alıntılayan Amnon Kapeliouk, “Begin ve Hayvanlar –Begin and the Beasts” New Stastesman, 25 Haziran 1982

4. “Filistinliler çekirgeler gibi ezilecek… Kafaları kayalara ve duvarlara vurulacak” (Zamanın İsrail Başbakanı Yitzhak Shamir’in Yahudi yerleşimcilere yaptığı bir konuşmadan, New York Times, 1 Nisan 1988)

5. “Biz bu ülkeye yerleştiğimizde bütün Araplar şişedeki sarhoş hamamböcekleri gibi aceleyle bir şey yapmaya çalışacak. (Raphael Eitan, İsrail Savunma Kuvvetleri Personel Şefi, New York Times, 14 Nisan 1983)

6. “Biz işgal edilmiş bölgelerden nasıl geri dönebiliriz ki ? Orada geri dönmeye kimse yok” (Golda Maier, 8 Mart 1969)

7. “Orada Filistinliler gibi bir şey yoktu. Onlar asla varolmadılar” (Golda Maier, zamanın İsrail Başbakanı, 15 Haziran 1969)

8. “Haziran 1967’de hakkımızdaki soykırım tehlikesini umursamıyor olduğumuz ve dahi İsrail’in onun fiziksel varlığı için savaşıyor olduğu iddiaları yalnızca bir blöftü ki, savaştan sonra doğduk ve geliştik.” (İsrailli General Matityahu Peled, Ha’aretz, 19 Mart 1972)

9. David Ben Gurion (İlk İsrail Başbakanı) : “ Eğer ben bir Arap lider olsaydım, İsrail ile asla bir anlaşma imzalamazdım. Bu normaldir; biz onların ülkesini aldık. O, gerçek tanrı tarafından bize söz verildi. Ancak bu onları nasıl ilgilendirir ki ? Bizim tanrımız onların değildir. Orada Yahudi düşmanlığı vardı, Naziler, Hitler, Auschwitz ama bu onların hatası mıydı? Onlar ancak bir şeyi görür: Biz geldik ve onların ülkesini çaldık. Niçin onlar bunu kabul edecekti ki?” (Nahum Goldmann in Le Paraddoxe Juif’ten –The Jewish Paradox) iktibas edildi, s, 121)

10. Ben Gurion 1948’de uyardı : “Biz onların –Filistinlilerin- asla geri dönmemesini garanti etmek için her şeyi yapmak zorundayız” Onun Siyonist takipçileri inanır ki, Filistinliler asla evlerine dönemeyecek. “Yaşlılar ölecek ve gençler unutacak”
11. “Bütün Filistinlileri onlar burada köleler olarak yaşamayı kabullenmedikçe öldürmek zorundayız” ( General Shlomo Lahat’ın Yeniden Seçimi için Başkan Heilbrun Komitesi, Tel Aviv Belediye Başkanı, Ekim 1983)

12. “Her ne zaman bir şey yapsak siz bana Amerika şunu yapacak bunu yapacak dersiniz… Size çok açık bir şey söylemek istiyorum: Amerika’nın İsrail üzerinde baskısı hakkında endişelenmeyin. Biz, Yahudi halkı, Amerika’yı kontrol ederiz ve Amerikalılar bunu bilir.” İsrail Başbakanı Arial Sharon, 3 Ekim 2001, Shimon Peres’e söylüyor, Kol Yisrael Radio tarafından haber verildi.

13. “Biz açıkça ilan ederiz ki, Araplar Eretz İsraili’nin bir santimetresinde bile yerleşme hakkına sahip değildir… Zorla yapacaklar veya bir zaman anlayacaklar. Filistinliler bütün gruplarıyla bize yaltaklanmaya gelene kadar en son gücümüzü kullanacağız” (Rafael Eitan, İsrail Savunma Kuvvetleri Personel Şefi, Gad Becker, Yediot Ahronot, 13 Nisan 1983, New York Times, 14 Nisan 1983)

14. “Onların, Filistinli mültecilerin, asla geri dönmemesi için her şeyi yapmak zorundayız.” David Ben –Gurion, günlüğünden, 18 Temmuz 1948, Michael Bar Zohar’ın Ben Gurion: Silahlı Peygamber kitabından iktibas edildi, Prentice-Hall, 1967, s, 157)

15. “Biz saldırıya hazır hale gelmeliyiz Bizim amacımız Lübnan’ı Ürdün ve Suriye arasında parçalamaktır. Zayıf nokta Lübnan’dır. Müslüman reji yapaydır ve altını oymak bizim için kolaydır. Biz orada bir Hıristiyan devlet kuracağız ve sonra Arap Birliğini böleceğiz, Ürdün’ü aradan çıkaracağız ve Suriye bize düşecek. Sonra biz bombalayacağız, ileri gideceğiz ve Said Limanı, Alexandria ve Sina’Yı alacağız. (David Ben Gurion, Mayıs 1948, Ben Gurion’dan Genel Kurmay’a, Biyografi, Micheal Ben-Zohar, Delacorte, New York, 1978)

16. “Biz terör uygulamak zorundayız, suikast, korkutma/yıldırma, toprağa elkoyma.Yine bütün sosyal hizmetlerini kesip Celali’yi onun Arap halkından temizlemeliyiz.” (Israel Koenig, ‘The Koenig Memorandum’)

17. “Yahudi köyleri Arap köylerinin yerinde inşa edildi. Siz bu Arap köylerinin isimlerini bile bilmezsiniz ve ben sizi coğrafya kitaplarının yokluğundan dolayı kınamam. Yalnızca bu kitaplar yok değildir, bu Arap köyleri de yoktur orada. Mahlul’un yerinde Nahlal zuhur eder; Cibta’nın yerinde Kibbutz Gvat; Huneyfis’in yerinde Kibbutz Sarid ve Tal al-Şuman’ın yerinde Kefar Yehushua. Bu ülkede inşa edilen tek bir yer yoktur ki eskiden Arap halkına sahip olmasın.” (Moshe Dayan, address to the Technion, Haifa, Haaretz haber verdi, 4 Nisan 1969)

18. “Ben - Gurion bize eşliğiyle açık havada yürüdük. Allon onun sorularını cevapladı. Filistin halkıyla olan nedir? Ben-Gurion elini sallayarak işaretti ve “Onları kovun” dedi. (Yitzhak Rabin, Rabin’in anılarının sansürden geçmiş versiyonu, New York Times’da basıldı, 23 Ekim 1979)

19. Plan Dalet’in tamamlanmasından sonra Rabin’in vasfı Lydda fatihidir. “Biz Arap halkını bir oduncular ve garsonlar toplumuna çevriceğiz” (Uri Lubrani, Başbakan Ben-Gurion’un Arap İşleri hakkındaki özel danışmanı, 1960, Sabri Jiryas tarafından yazılan “İsrail’deki Araplar –The Arabs in İsrael -”’den alınmıştır.


20. “

21. Herkes doruklar kadar çok hareket etmek, koşmak ve kapışmak zorunda. Onlar yerleşimleri genişletebilir. Çünkü şimdi ne alırsak bizimle kalacak… Kapmadığımız/gasp etmediğimiz her şey onlara gidecek.” Ariel Sharon, İsrail Foreign Minister, Aşırı Sağcı Tsomet Partisinden militanların toplantısındaki bir söylevi, Fransa Basın Ajansı –AFP- , 15 Kasım 1998)

22. “Zamanla unutulan gerçeklerin kesin sayısını kamuoyuna açıkça ve cesurca açıklamak İsrailli liderlerin görevdir. Bunların ilki, Arapları çıkarmadan ve topraklarını almadan orada Siyonizm, kolonizasyon veya Yahudi Devleti olmayacağıdır. (Yoram Bar Porath, Yediot Aahronot, 14 Temmuz 1972)

23. “Gerçek parasız halk iş vermeme sebebiyle sınırın ötesine geçer. Her ikisi, mallara elkoyma işlemi ve fakir fukaranın nakli akıllıca ve dikkatlice gerçekleştirilmek zorundadır.” (Theodore Herzl, Dünya Siyonist Organizasyonunun kurucusu, Filistin Arapları Hakkında Söylev – Speaking of the Arabs of Paletsine- Tamamlanmış Günlükler, 12 Haziran 1895)

24. “Bir milyon Arap bir Yahudi’nin tırnağı etmez –değerinde değildir-” (Rabbi Yaacov Perin, 27 Şubat 1994, [Kaynak: New York Times, 28 Şubat 1994, s,1] )

25. “Biz Yahudiler, Bizler yıkıcılarız ve yıkıcılar olarak kalacağız. Siz bizim isteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı tatmin etmek için hiçbir şey yapamayacaksınız. Biz sonsuza kadar yıkacağız çünkü, biz bizim olan bir dünya istiyoruz.” (Siz Yahudi Olmayanlar –You Gentiles- , Yahudi yazar Maurice Samuels, s,155)

26. “Siz isteyin veya istemeyin biz bir dünya hükümetine sahip olacağız. Tek soru bu hükümetin rıza veya fetih yoluyla mı gerçekleşeceğidir.” (Yahudi Banker Paul Warburg, 17 Şubat 1950, Amerikan Senatosunda tanıklık etmeden evvel)

27. “Siz isteyin hoşlanın veya hoşlanmayın biz kendimizi Filistinde yerleşik kılacağız… Siz buna ulaşmamızı hızlandırabilir veya aynı derecede yavaşlatabilirsiniz. Bizim yapıcı kuvvetlerimizin dünyayı harap edecek yıkıcı bir kuvvete dönüşmesinden sakınmak için bize yardım etmek sizin için daha iyidir.” (Chaim Weizman, Judische Rundschau’da basıldı, No. 4,1920)


İngilizce’den tercüme eden Gürkan Biçen

http://www-gatago.com/soc/history/21970672.html

http://www.cactus48.com/Israel%20History%20X.pdf

Hiç yorum yok: